Hallo wereld, hallo 2008!

Ik vond dat het tijd werd om mijn privé-website een nieuw gezicht en een nieuwe functie te geven. De oude was niet veel soeps (zie de originele pagina) en had als enige doel mijn foto’s beschikbaar te maken tijdens een aantal reizen. Dus heb ik besloten om een nieuwe layout te gaan gebruiken en een nieuwe inhoud te maken, dus eigenlijk gewoon een nieuwe website maar wel op de oude locatie.

Dit geeft me dan gelijk de mogelijkheid om wat gedachten en informatie te delen, zowel persoonlijk als werk-gerelateerd. Ik heb daarom gekozen voor een weblog. Ik gebruik daarvoor WordPress met een fraai thema (Tiga) dat ik aangepast heb voor mijn eigen gebruik (voornamelijk de kleur, namelijk die van ons nieuwe huis) en voor meertaligheid. Voor het laatste gebruik ik de Gengo plugin, in een alpha version die compatibel is met WordPress 2.3.2. Ik schrijf voornamelijk in het Engels en Nederlands, maar ik hoop later ook in het Spaans te schrijven.

Ik heb ook nog een werk-gerelateerde website op de universiteit waar ik werk als universitair docent. Die bevat (of dient te bevatten) informatie over de colleges die ik geef maar is ook aan een onderhoudsbeurt toe.

Ik geef les in de informatica, voornamelijk onderwerpen die met netwerken te maken hebben. Verder ben ik een grote fan van LaTeX en Python. Ik hoop dan ook over deze onderwerpen te schrijven.

Op het persoonlijke vlak hoop ik onder andere te schrijven over geloof en politiek.